lauantai 17. marraskuuta 2012

Aika täyttää hakemus johtajakoulutukseen

Nyt on enää pari viikkoa aikaa hakea Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -erikoistumisopintoihin. Koulutettu johtaja on hintansa väärti, häntä arvostetaan.  Koulutus kohottaa itsetuntoa ja osaamista, joita johtaja tarvitsee työssään. Aikuisten koulutus on säästöjen aikana supistusten kohteena. Tammikuussa alkava ryhmä on ainoa vuonna 2013. Päivän lehdissä oli, että esimerkiksi sairaanhoitajien lääkehoidon koulutus on loppumassa, koska siitä peritään nyt reaalihinta, 5000€, opiskelijalta/työnantajalta. Opetusministeriön tuki on loppunut. Samansuuntaista kaavaillaan muihinkin aikuisopintoihin.
Opinnoista on paljon infoa LUETTAVAA palkissa. Kuvassa syyskuussa aloittanut aktiivinen ja iloinen ryhmä. He ovat ottaneet aivan kiitettävällä tavalla opiskelun haltuunsa ja nauttivat siitä, että oppivat asiat myös teoreettisesti. Tiimityö tuottaa hyvää tulosta ja auttaa verkostoitumaan.

Johtajakurssi 30


Vertailun vuoksi tässä alapuolella kuva johtajakoulutuksen Vintage-osastolta Nobel-juhlien pääkallonpaikalta, Tukholman kaupungintalolta vuonna 2006. Jokainen johtajakurssi on tehnyt opintomatkan Ruotsiin ja silloin meille kertoivat Tukholman sosiaali- ja terveydenhuollon toteutuksesta kaupungin korkeat virkamiehet. Aivan upeata oli nähdä kaupungintalon Nobel-sali ja muutkin historialliset huoneet, jotka olivat täydessä loistossa Nobel-juhlia varten.

Tukholman kaupungintalon sisäpihalla
Miksi meitä ihan oikeasti nauratti on ikävä kyllä sisäpiiritietoa! Valmistumassa olevan ryhmän kanssa olemme nyt valmistautumassa joulukuun alussa Tukholman matkalle. Käymme tutustumassa vanhustenhoivaan Koppargårdenin suuressa hoivapalvelulaitoksessa, joka viime kevään skandaalien vuoksi on siirtynyt Tukholman kaupungin hallintaan. Suomen suurlähetystössä taas kuulemme Ruotsin sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnista ja tämänpäivän haasteista sosiaalineuvos Anne Erikssonin kertomana. Seija Telaranta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.