tiistai 6. marraskuuta 2012

Mitä olisi elämä ilman Obamaa?

Neljän vuoden ajan on saanut olla osana amerikkalaista elämää, Obaman hallintoa ja hänen perheensä arkea ja juhlaa Valkoisessa talossa. Joka aamu on Facebookissa päivityksiä; mikä on hänen ohjelmansa, keitä hän on tavannut ja minkä kannan hän on ottanut kulloiseenkiin akuuttiin asiaan. Obama on eurooppalaisten mieleen ja onkin sanottu, että jos ulkopuoliset saisivat valita Yhdysvaltojen presidentin, Obaman voitto olisi selvä.
 
Ihan ajattelin, miten tylsää olisi jos tämä informaatiovirta katkeaisi. Paitsi että sekä Barack että Michelle ovat esimerkkejä toteutuneesta unelmasta, he ovat myös monille esikuvia ja samaistumisen kohteita. Jos onnistui heille, miksei meillekin. Tänään on todella jännittävä päivä, sillä kukaan ei osaa sanoa kuinka tässä käy. Ei auta muuta kuin pitää peukkuja pystyssä.

Obama on iloinen, positiivinen
Kuten Clintonilla, niin myös Obamalla on tiettyjä prinsiippejä, joita hän noudattaa johtamisessaan. Ne hän kertoi avoimesti jo ennen presidenttikauttaan.
Hän korostaa pelisääntöjä.  Mitä selkeämmät ja yksiselitteisemmät ne ovat, sen helpompaa on elämä sekä henkilöstön että esimiesten. Työssä ei tarvita dramatiikkaa. Riitää, kun tekee työnsä hyvin: "Teet vain työsi, saatat sen loppuun niin se on siinä".
Palautteen antaminen on kaiken perusta. Obama haluaa, että kaikki huomioidaan. "Kiitä, kehu ja palkitse niitä, jotka eivät osaa sitä odottaa ja huomioi juuri ne henkilöt, jotka tekevät vähiten näyttävää työtä ja joille eivät kiitokset automaattisesti kuulu. Periaate on, että jokainen työntekijä osallistetaan, vain siten organisaatio voi menestyä. On ihmisiä, jotka eivät isossa joukossa uskalla sanoa mielipidettään. Johtajana sinun täytyy kiinnittää heihin huomio ja kysyä heidän mielipiteensä tilanteen jälkeen, sillä juuri heiltä voit kuulla ydinasian.
Tee suunnitelma ja pidä siitä kiinni. Vaatii todellista johtamistaitoa, että pystyy pitämään kiinni strategiasta, joka ei heti onnistu. Tai joka on vastatuulessa. On vaan uskottava ja tehtävä parhaansa. Erinomainen esimerkki tästä on terveydenhuoltouudistus, Obamacare. Se on ollut merkittävä strategia jo vuosikymmeniä, mutta vasta nyt se saatiin heiveröisesti läpi, kun siihen on uskottu. Jos Obama ei voita, terveydenhuoltouudistus kaatuu, sen on Romney luvannut.

Kannusta henkilöstöäsi uusiin ideoihin.Erityinen huomio kannattaa kiinnittää suorassa asiakaskontaktissa oleviin työntekijöihin ja heidän näkemyksiinsä. Samoin uusilla tulokkailla voi olla  mielipiteitä, jotka vievät organisaatioita eteenpäin.Johtajan on tärkeätä olla vuorovaikutuksessa suoraan juuri näiden ryhmien kanssa, koska heiltä saa suoran palautteen "uusin silmin".

Tutoriaan kannattaa  kuunnella
Kuuntele henkilöstöäsi ja varsinkin niitä, jotka ovat kanssasi eri mieltä. Tom Petersin sanoin "mitä maailma tekee kopioilla, varsinkaan itsesi"!
Tänään on tärkeä päivä myös meille naisille. Michelle on ollut muotitietoisille naisille suunnannäyttäjä. Hän on itse käyttänyt kuten tyttäretkin vaatteita, jotka ovat normaalissa myynnissä tavallisille kansalaisille.Hän korostaa parhaita puoliaan, käyttää rohkeita värejä eikä pönötä. Bleisereiden sijaan arvoon ovat nouseet naiselliset villatakit.Michellen motto. "Nainen on aina kaunis, kun hän käyttää vaatteita, joissa tuntee olonsa hyväksi"

In case.... Tutustu Mitt Romneyn ja hänen perheeseensä linkissä: http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2012/01/johtajamarkkinat-kayvat-kuumina.html
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.