keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Koukkuniemi virtaa hyvään suuntaan

Outi Wallin. Mirja Törmänen, Anneli Antila ja Pekka Saarivirta
Olimme Outi Wallinin kanssa eilen organisaatiovierailulla Koukkuniemessä, sillä Johtajakurssilla 30 opiskelee samanaikaisesti kolme esimiestä Koukkuniemen eri osastoilta. Olemme molemmat satunnaisia kävijöitä ja minullakin edellisestä käynnistä on vuosia vierinyt. Siksi olikin niin hienoa kuulla ja aistia tunnelmia siitä, mihin nyt ollaan menossa. Kuten jo Tampereen edellisessä kaupunkistrategiassa oli, Koukkuniemeä kehitetään ikäihmisten kodiksi, ei laitoksena. Strategiset tavoitteet näkyvät nyt nostokurkina kauniissa rantamaisemassa, sillä laitos ei muutu kodiksi ellei myös rakenteellisia ratkaisuja tehdä siihen suuntaan.
Toivoa sopiikin, että kun palvelutalot nyt valmistuvat, niissä on huomioitu, että asunnoista avautuvat näkymät Tampereen kauneimpiin maisemiin, Näsijärvelle ja luontoon muutenkin. Sillä on hyvää oloa tuottava vaikutus ihmisiin.
Mirja ja Pekka
Tapasimme osastonhoitaja Anneli Antilan, jonka toimialueena ovat Iltalan osastot 12 ja 13. Hän on opiskellut Johtajakurssilla 26 ja saanut nyt tehdä esimiestyötä puoli vuotta. Johtajakurssin 26 valmistumisesta on artikkeli osoitteessa: http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2011/05/johtajakurssi-26-on-valmistunut.html  Oli tosi mukava nähdä työstään iloinen ja innostunut osastonhoitaja, joka nauttii esimiestyöstä. Hän kertoi saaneensa koulutuksesta hyvät eväät johtamiseen, jotka nyt vielä täydentyvät sisäisessä esimieskoulutuksessa.
Pekka Saarivirran, joka toimii vt. osastonhoitajana  Koivulan osastolla 30 ja  vastaava sairaanhoitaja Mirja Törmäsen (Iltalan osasto 15) kanssa siirryimme  Maria Hytösen yksikköön Urpulaan. Molemmat viime mainitut ovat nyt vastaavia sairaanhoitajia, mutta 1.3 lähtien osastonhoitajia vastuualueenaan kaksi yksikköä.
Maria Hytönen, Pekka ja Mirja
Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Koukkuniemen kehitys kulkee myönteiseen suuntaan, esimiestyötä tuetaan ja profiloidaan muun muassa sisäisellä esimieskoulutuksella. Vaikka kaikilla  kolmella on nyt kaksi koulutusta päälletysten, he kokivat, että ne täydentävät toisiaan. Missä sisäisessä koulutuksessa keskitytään oman organisaation asioihin, amk-tasoisissa erikoistumisopinnoissa perehdytään teoriaan, joka syventää osaamista.

Johtajakurssilla 30 on hyvä tunnelma ja tekemisen meininki. Kortensa kekoon on todella ansiokkaasti kantanut tämä Koukkuniemen trio. He nostavat asioita käsittelyyn positiivisella tavalla, haluavat oppia ja menestyä esimiehinä. He ovat lisäksi oikeita ilopillereitä, jotka kyseenalaistavat ja kannustavat koko ryhmää.
Organisaation tunnelman vaistoaa nopeasti. Eilisellä vierailulla todentui se, mitä Marian, Pekan ja Mirjan esiintymisestä on aistittu, Koukkuniemessä virrataan hyvään suuntaan iloisten ja vastuullisten  esimiesten johdolla.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.