keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Intialainen ilta

Täydennyskoulutuksen väki, jonka alaisuuteen kuuluvat mm. Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla erikoistumisopintojen henkilöstö, otti tuntumaa jouluun viettämällä yhdessä intialaista iltaa kokkauksen merkeissä Villa Sofiassa Tammelan kaupunginosassa. Tutustuimme intialaiseen ruokakulttuuriin, jossa merkittävässä roolissa on kasvisruoka. Ruoka on voimakkaasti maustettua ja täyteläistä.

Esimiehemme Tuija Kontio toinen oikealta
Valmistimme pareittain ruoan, johon kuului keltainen linssikeitto, ananaschutney, kananmunakorma, tuliset munakoisot, paneecurry, Naan-leipä ja kahdensorttista lassia, banaanista ja mangosta.

Linssikeitto ja tuliset munakoisot
Kardemummakanaa kookosmaidossa
Tietty olimme kaikki väsyneitä työpäivän ja työntäyteisen syksyn jälkeen, mutta siinä yhdessä kokatessa, ohjattuina ja ruoat esivalmistettuina  velat alkoivat näyttää saatavilta. Intialainen ruoka tuntui ihanalta vaihtoehdolta perinteisen jouluruoan rinnalla.

Kananmunakorma oli tosi hyvää
Saimme jokainen "keittokirjan" kotona harjoittelua varten. Olin Tiina Hakkaraisen avustaja tulisen munakoison valmistuksessa ja se oli eniten minun makuuni. Intialaista kasvisruokaa olisi minunkin hyvä opetella, sillä lähipiirissä on paljon kasvissyöjiä.  Mukavaa joulunalusta kaikille lukijoille. Kokataan kukin taitojemme mukaan uusia makuja kokeillen!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.