sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Johtajakoulutuksen legendaarinen opintomatka Tukholmaan

Johtaminen sosiaali- ja tereveysalalla ryhmä 29, Hyvinvointiteknologia YAMK-ryhmä sekä joitakin sosiaalialan YAMK-opiskeljoita on nyt lähdössä todellakin jo legendaariseksi muodostuneelle opintomatkalle Ruotsiin. Onneksi nyt on kohteena vain Tukholma, sillä jos on Suomen säät koetelleet, vielä pahempaa on ollut Ruotsissa.

Adventti-tunnelmaa Pyynikillä
Ohjelmamme alkaa jo huomenna maanantaina 3.12. laivaseminaarilla. Erikoistumisopintojen opiskelijat esittelevät kehittämistehtäviään puolesta päivästä lähtien ilta kahdeksaan saakka. Muiden ryhmien opiskelijat toimivat kommentaattoreina ja palautteen antajina. He ovat voineet tutustua tuotoksiin jo etukäteen.
Tiistai-aamu kun valkenee Tukholmassa, osa ryhmästä siirtyy suoraan Tukholman kaupungin nyt hallinnoimaan Koppargårdenin hoivapalvelukeskukseen, jossa emäntämme on, kuinkas muuten, suomalaistaustainen Margit Salomaa. Perehdymme laajasti Koppargårdenin myrskyisään muutokseen, jossa se siirtyi kohun saattelemana kaupungin vastuulle. On mielenkiintoista kuulla, miten muutos on vaikuttanut ja onko elämä nyt paremmin, kun on siirrytty julkisen organisaation palvelukseen. Kuulemme myös minkälaista on johtaa, kun sekä henkilöstö että asiakkaat ovat monikulttuurisia taustaltaan. Perehdymme myös henkilöstöasioihin ja asiakaslähtöisyyteen, mitä se tarkoittaa heillä käytännössä nyt.
Hyvinvointiteknologiaryhmä on Huddingen yliopistosairaalassa tutkimusjohtaja Heikki Teriön vieraana. Molemmat ryhmät siirrymme sitten Suomen Tukholman suurlähetystöön, missä kuulemme talon historiasta ja toiminnasta sekä sosiaalineuvos Anne Erikssonin katsauksen Ruotsin sosiaali- ja terveyspolitiikan nykytilaan, teemalla  mistä nyt puhutaan hyvinvointipalveluissa. Arvostamme todella myös sitä, että Anne Eriksson tulee kanssamme jo Koppargårdeniin.

Talvinen Tukholma
Matkaohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan palkissa LUETTAVAA.

Opintomatkamme sattuu nyt talven ensimmäisiin myrsky- ja lumipäiviin. Talvisesta Suomesta siirrymme vielä talvisempaan Tukholmaan läpi tuulen ja tuiskun, myrskyävän meren.
Saamme ihailla lähes 900 000 asukkaan kuninkaallista pääkaupunkia, joka on kauneimmillaan jouluvaloissa ja valmistautuessaan vuoden kohokohtaan, Nobel-juhlaan.

Voimme lähteä matkaan rauhallisin mielin, sillä kuljettajamme Lauri Paavilainen Tampereen pelastuslaitokselta on ammattimies, jonka käsissä bussi taipuu Kungens kurvassakin!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.