perjantai 28. joulukuuta 2012

Viestejä Barack Obamalta

Joulutervehdys
Viestintä Valkoisesta talosta ei ole suinkaan vähentynyt vaikka pöly vaaleista on jo ajat sitten laskeutunut. Barack Obama kertoo kuulumisiaan lähes päivittäin ja myös valokuvien välityksellä hän on läsnä amerikkalaisten ja Facebook-ystävien arjessa. Olen pannut merkille, että juuri nyt on trendinä perhe.  Tyttäret Malia, joka on syntynyt 4.7.1998 ja Natasha (Sasha), syntynyt kesäkuun kymmenes 2001 ovat paljon esillä. Molemmat tyttäret ovat syntyneet Chicagon yliopistosairaalassa. Ensimmäisen kauden alkaessa he olivat vielä pikkutyttöjä, mutta nyt lähes äitinsä mittaisia teinejä. Ensimmäisen kauden alussa Barack Obama julkaisi avoimen kirjeen tyttärilleen, jossa hän toivoi, että he saavat kasvaa innostuneiksi ja sitoutuneiksi naisiksi maailmassa, jossa unelmille ja tavoitteille ei ole rajoja ja haluavat myös olla sitä rakentamassa.

Lämmin suhde tyttäriin
Obamat näyttävät esimerkkiä hyvästä perhe-elämästä. Michelle Obama on mukana monissa perheitä tukevissa projekteissa, joista mainittakoon lasten liikuntaa ja oikeaa ravitsemusta edesauttavat toimet. Hän on vahvasti mukana myös terveydenhuoltouudistuksessa, Obamacaressa, ja varsinkin köyhien naisten terveydenhuollon kehittämisessä.

Iloista yhdessäoloa
Ensimmäinen nainen ei ole vain kaunis koriste presidentin vierellä, vaan hän on aktiivisesti mukana luomassa parempaa Amerikkaa varsinkin naisille, vähäosaisille ja eri kulttuurien edustajille. Hän on varmasti hyvä coach/valmentaja  puolisolleen sillä siitähän heidän suhteensa alkoi. Michelle oli urallaan pidemmällä arvostetussa chicagolaisessa lakitoimistossa, kun Barack  tuli sinne aloittelijana ja Michellestä tuli hänen tutorinsa. Muistelmissaan Barack kertoo, että Michelle ei ollut erityisen kiinnostunut hänestä, koska hän oli elämässään vielä vailla suuntaa. Historia osoittaa, että he yhdessä olivat enemmän ja perheenä super!
Muotia seuraavat naiset ovat saaneet Michellestä oivan esikuvan. Hän käyttää naisellisia värejä, välttää pönötystä, bleisereitä ja jäykkiä kankaita.Huomion ovat saaneet keltaiset, turkoosit, lilat, havunvihreät ja punaiset villatakit sekä paljaat olkapäät. Michellellä ne jonkun lehden mukaan ovat maailman kauneimmat ja naisellisimmat.

Onnellinen aviopari
Presidenttikauden aikana Barack Obama kertoi hoitavansa suhdettaan Michelleen salatreffeillä. Kerran viikossa he illastavat yhdessä jossain ravintolassa ja viettävät kahdenkeskeistä aikaa vailla muodollisuuksia. Arvattavaksi jää, saako Barack pössäyttää tupakan ja juoda olutta, sillä ainakin tupakanpolton suhteen Michelle on lukenut madonluvut.Olut on ehkä voitettu kanta, sillä Valkoinen talo tuottaa omaa olutta.
Loppuvuoden viestit ja kuvat maailman ykkösjohtajalta Valkoisesta talosta ovat perhekeskeisiä, lämpimiä ja läheisiä. Otetaan mallia!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.