torstai 28. maaliskuuta 2013

Rehellisyys maan perii

Samalla kun olen katsellut yli 60-vuotiaiden mäntyjen ja kuusien kaatoa lähimetsässä, olen selaillut johtamisen alan kirjoituksia ja huomasin, että juuri nyt puhutaan Stephen Elopista, Nokian johtajasta ja hänen johtamisen periaatteistaan. Päällimmäiseksi jäi, että vaikka johtaminen ja johtajat ovat erilaisia eri organisaatioissa, on kuitenkin asioita, jotka pätevät aina. Niitä ovat rehellisyys, suoruus, avoimuus, tasapuolisuus sekä kunnioitus henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita kohtaan. Johtajalta vaaditaan myös sitkeyttä, varsinkin huonoina aikoina ja kykyä luoda uskoa tulevaisuuteen ja omaan tekemiseen. Suurin virhe on nöyryyden puute.

Aitoa hämäläismetsää
Lainkaan tietämättä miten nokialaiset kokevat näiden jalojen periaatteiden toteutumisen omassa organisaatiossaan, nousee mieleen aasinsilta aidon suomalaismetsän ja luonteen  lujuuden välille. Useimmat meistä ovat saaneet syntyä ja varttua keskellä vahvaa luontoa kuten Kanadassa syntynyt Elopkin. Tuntuu kovin luonnolliselta, että aidot ja yksinkertaiset asiat ovat niitä, joiden puolesta pystymme taistelemaaan niin johtajina kuin työntekijöinäkin, ihan luonnostaan.

Polttopuuksi..
Jalot puheet eivät ole mitään, jos ne eivät elä arjessa eikä niitä tunnisteta omassa organisaatiossa. Kielen on oltava yhtä selkeätä kuin ovat nämä arvolauseetkin myös silloin, kun ne muutetaan toiminnaksi. Sanalla sanoen ihmisten kieltä. Uskottavuus vaatii sitä ja ihmisläheisiä keinoja.

Mukavaa yhdessäoloa ja  aitoa lähiruokaa pääsiäsipöytiin. Ja pesään lähimetsän puita.
Rentouttavaa pääsiäistä kaikille lukijoille ja johtajille.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.