keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ota seiskaa jalasta, ettei hän nouse ilmapallon lailla korkeuksiin !


Jatketaan kevään kunniaksi tyypillä no. 7, Intosella

Vaikka toimintakeskuksen tyypillä, Voimasella aloitettiin jokin aikaa sitten tämä enneagrammikirjoittelu tässä blogissa, jatketaan kevään kunniaksi kuitenkin seiskojen kuvauksella eli Intosten ilmehdinnällä. Intosethan ovat ajatuskeskuksen tyyppejä, joten anteeksi, jos järjestelmällisimmät lukijat kokevat tämän epämiellyttävänä. Mutta eihän tällaisen päivän jälkeen oikein voi puhua kenestäkään muusta tyypistä !


Voitte jokainen katsastaa ympärillenne, sillä seiskat tunnistaa hyvin. He ovat täynnä elinvoimaa ja positiivisuutta varsinkin tällaisena ihanana auringonpaisteisena kevätpäivänä. Voi sitä innovatiivisuutta ja energiaa, joka heistä lähtee. Sen muuten huomasi FB:ssäkin. Useat tuntemamme seiskat intoutuivat jakamaan vaikka mitä. Kuka kirjoittaa kirjaa, kuka on onnellinen perheestään ja kuka on aloittanut uuden projektin uudessa maassa. Siis ei ollut turha kommentti, että pidä Intosta jalasta kiinni. Hänellä kun on nyt niin kepeä olo, että taivaisiin nouseminen ilmapallon lailla on tosi iisiä!


Intonen on seikkailija. Intosen elämäntehtävä on etsiä uusia seikkailuja. Ne tuovat valoa välillä pimeältäkin välähtävään elämään ja vievät kaiken ikävän mennessään. Heidän tapansa on visioida asioita ja maalata meille muille upeita keväänvihreitä maisemia tulevaisuudesta. Meidän on helppo yhtyä näihin kuviin ja nähdä itsemme osana niitä. Mutta totuus kuitenkin on se, kun lähdemme mukaan, on Intonen itse jo kaukana ja matkalla maineeseen jossain toisaalla. Nopeat matkat muualle vie huomion pois kivusta, joka saattaa syntyä eri elämän vaiheissa ja tilanteissa.

Intoset osaavat olla huumorintajuisia ja hauskoja sekä nauraa itselleen. Tämähän on piirre, johon me muut niin mielellämme yhdymme. Seiskan huumoriksi pukema rehellisyys omasta todellisuudestaan menee niin lähelle omaa todellisuuttamme, jota emme olisi kuitenkaan uskaltaneet sanoa ääneen. Emmekä ainakaan hymyillen. Johan sille olisi joku voinut jopa nauraa.

Iloinen nautiskelija
Vaikka seiska kuulostaa tässä vain iloiselta nautiskelijalta on totuus kuitenkin se, että hän on loistava kokonaisuuksien näkijä, suunnittelija ja eteenpäin menijä sekä kollegoitaan eteenpäin luotsaava. Intonen kommunikoi hyvin, saa meidät muut verkottumaan ja onnistuu meidän motivoimisessa. Kuten Voimasilla, myös Intosilla on siis innostunut ja eteenpäin ajava draivi. He ovat myös varmoja näkökulmastaan. Toisaalta Intosen erotta meistä muista alhainen itsekritiikki. Se lienee yksi syy siihen, että heitä pidetään innovatiivisina ja aikaansaavina, monessa mukana olevina. Se myös tuo mahdollisuuden sille, että asioiden rajapinnoilla syntyy jotain uutta.


Vapaana kuin Tammerkoski
Vapaus on Intosille elinehto. He tarvitsevat vuorovaikutussuhteissa vapautta ja tilaa nähdä haasteet mahdollisuuksina, uusina seikkailuina. Heidän kehittymiskohteensa on yksityiskohtaisemman suunnittelun harjoittamisessa ja innostuksen kohteiden syventämisessä sekä rajaamisessa. Anti meille muille on ehdottomasti Intosten innovatiivisuus, iloisuus ja joustavuus. Usein pääsemme myös osallisiksi Intosten toteutuksista, jotka tekevät heidän (ja samalla meidän muidenkin) elämästä helpompaa ja nautinnollisempaa.


Mervi Lepistö
Painonhallinta- ja hyvinvointiohjaaja, Enneagrammiopettaja,
NLP-Practitioner ja Coach

Sh, TtT, ETNT
Weight Control and Wellness-trainer, 

Enneagram Teacher in Narrative Tradition
NLP-Practitioner and Coach

R.N., PhD, ETNT
Care One Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.