keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kirjoittamisen jalo taito

Johtajan osaamisalueissa on monia  jaloja taitoja, joista mainittakoon kaunis tapa puhua ja olla vuorovaikutuksessa henkilöstön kanssa, kuuntelemisen ja kuulemisen, esitelmän pitämisen, esiintymisen ja pukeumisen taidot  nyt ainakin. Muistuivat taas mieleen, kun sain Bioanalyytikko 2/2012 lehden luettavaksi ja jaettavaksi muillekin. Se on palkissa LUETTAVAA, ensimmäisenä.

Kim Engbers
Johtajakurssilla 29 opiskelee Kim Engbers. Hänen työpaikkansa on Kymenlaakson keskussairaala Carea Kotkassa ja sen laboratoriopalveluiden yksikkö. Kymenlaakson sairaalapalvelut on kunnallinen liikelaitos, joka on perustettu vuonna 2004. Kim toimii apulaisosastonhoitajana Kliinisen kemian laboratoriossa.Lue tarkemmin Kimistä linkistä: http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2012/03/esittelyssa-kim-engbers-ja-katja.html
Bioanalyytikko-lehteen hän on kirjoittanut artikkelin omasta työpaikastaan, joka löytyy sivuilta 8-12.

Usein pohditaan sitä kuinka paljon keskitason, työyksikön johtajan tulee hallita substanssia. Siihen on hyvä vastaus, että mitä korkeammalla on hierarkian portailla, sitä vähemmän. Eli yksinkertaistaen että sairaalaa tai liikelaitosta voi hyvin johtaa vaikka insinööri, koska sillä tasolla ei tarvita substanssi-osaamista. Jos taas toimii apulaisosastonhoitajana, silloin tulee osata ja hallita työ, mitä siinä yksikössä tehdään. Johtaja, ei apulaisosastonhoitajakaan ole yksi "meistä", vaan hänen roolinsa on toimia mallina, esimerkkinä hyvästä työtavasta ja mieluimmin olla hieman sen yläpuolella. Sillä tarkoitan, että kyetä analysoimaan työtä, nähdä se kokonaisvaltaisesti ja osata nostaa siitä keskeisiä alueita artikkeleiksi, esitelmiksi ja puheenvuoroiksi.Hänen tulee myös kyetä perehdyttämään, opettamaan ja ohjaamaan, sanoohan Mintzberg, että johtaja on aina myös opettaja.
Johtajakurssi 29 ja me opettajat olemme ylpeitä Kimistä, hän on kirjoittanut upean artikkelin!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.