perjantai 3. elokuuta 2012

Sydämelliset onnittelut, Barack Obama

Barack Obama saa meidän kaikkien johtajanaisten onnittelut synttäripäivänään 4.8. Hän täyttää tänään 51 vuotta. Olemme seuranneet hänen valintaansa ja työtään maailman ykkösjohtajana blogissamme koko kauden ajan. Tässä linkki vuosi sitten kirjoitettuun artikkeliin, jolloin hän täytti 50 vuotta. http://tamk-johtaminen.blogspot.fi/2011/08/onneksi-olkoon-ihana-barack-obama.html

Facebook-kuva tältä viikolta
Miksi Barack Obama juuri tänään on meidän kaikkien sosiaali- ja terveysalan naisten sydämissä?

Tämä Honolulussa Havaijilla syntynyt  monikulttuurisen perheen poika on paitsi sympaattinen, myös esimerkki siitä, miten vaatimattomista oloista syntynyt ihminen voi saavuttaa paljon, jos hänellä on unelma. Aina tavoite ei ollut selvä eikä tie avoinna, vaan vähitellen elämä alkoi aueta samalla, kun heräsi näky siitä, että maailma ei ollut hyvä kaikille, vaan sen eteen oli tehtävä työtä. Vaalivoitto tuli monien erilaisten polkujen kautta, onnekkaastikin, mutta työtä arvostuksen ja hyväksynnän eteen on saanut tehdä hartiavoimin. Kuherruskuukauden jälkeen alkoivat tositoimet. Lama ja  työttömyys eivät vieläkään ole voitettuja, mutta "vuosisadan" jytky, terveydenhuolto-uudistus, Obamacare, on totta. Lisäksi Time-aikakauslehti valitsi hänet vuoden henkilöksi vuonna 2008 ja seuraavana vuonna hän sai Nobelin rauhanpalkinnon työstään ydinaseriisunnan ja maailmanrauhan puolesta.


Oheisesta listasta me kaikki naiset näemme, mitä Obamacare merkitsee. Meille hyvinvaltioissa kasvaneille naisille nämä asiat ovat olleet jo kauan todellisuutta, mutta että ne nyt ovat myös niille, joilla ei niitä ole ollut, ovat Barack Obaman ja hänen ihanan vaimonsa Michellen ansiota. Johtaja, joka onnistuu pyrkimyksissään tarvitsee perheen, joka on hänen kanssaan hyvinä ja huonoina päivinä. Myös tässä Obaman perhe on hyvä esimerkki. Michelle sen lisäksi, että hän on tukena, pystyy ottamaan vastuuta isoista projekteista ja nyt Lontoossa hän on ollut urheilijoiden sparraajana.
Onnittelut Suomesta Facebook-ystävä Barack Obama ja kiitos, että saamme olla mukana seuraamassa maailman ykkösjohtajan elämää!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.