torstai 12. tammikuuta 2012

Johtajakurssi 29 on täällä tänään

Johtajakurssi 29 12.1.2012
Johtajakurssi 29 on aloittanut tänään opiskelunsa, joka päättyy joulukuun 13. päivänä  tänä vuonna. Ryhmään pääsi 22 opiskelijaa. 98 pätevää hakijaa ilmoittautui, joten karsinta oli tosi kova. Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla on vaativa koulutus, joka työn ohella suoritettuna on jo fyysisestikin raskas. Monelle tulee vielä matkustamista ja yöpymistä Tampereella. Pisin matka on Kotkasta käyvällä miesopiskelijalla,  ryhmässä on opiskelijoita myös Loimaalta, Kihniöstä, Hämeenlinnasta ja Kauhajoelta asti. Muut ovat lähiseuduilta ja kaikki toimivat jonkin tason esimiehinä.
Edustettuna on sekä sosiaaliala että terveysala ja molemmista vielä monipuolisesti eri peruskoulutukset. Tässä ryhmässä on aika monta psykiatrisen hoitotyön koulutuksen saanutta, terveydenhoitaja ja sairaanhoitajia. Sosiaalipuolella edustusta on myös monipuolisesti; päiväkodista, vanhuspalveluista ja lastensuojelusta.
Tervetulotilaisuudessa opettajien puheenvuoron käyttänyt lehtori Pirkko Kivinen totesi, että aikuinen opiskelija tarvitsee  silmälaseja jo ikänsäkin perusteella. Opiskelussa niitä tarvitaan monenlaisia; aurinkolaseja, kaukolaseja, lähilaseja ja kakstehoja.Maailma laajenee ja jotta näkisi tarkemmin ja monipuolisemmin, on hyvä käyttää "laseja".
Johtamisen guru Peter Drucker
Opiskelun tulos/tuotos on Peter Druckeria lainatakseni "muuttunut ihminen".

Apulaisrehtori Mikko Naukkarinen nosti esiin Tampereen ammattikorkeakoulun vetovoimaisuuden. Olemme maan halutuin ammattikorkea ja vain joka kuudes hakija pääsee meille opiskelemaan. Opiskelupaikka on arvokas asia, josta on syytä olla ylpeä ja tuntea myös vastuuta. Viisi muutakin olisi halunnut saman paikan.
Olette sydämellisesti tervetulleita johtajakoulutukseen!
Seija Telaranta

3 kommenttia:

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.