sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Johtajamarkkinat käyvät kuumina

Monien suurten johtajien ja päämiesten vaihtovuosi on alkanut. Ei pelkästään meillä Suomessa, vaan myös Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Ranskassa. Johtajakoulutuksessa meillä on jo kolmen vuoden ajan ollut Facebook-ystävä Obama ja olemme voineet tarkkailla maailman ykkösjohtajan tapaa johtaa ja olla esimerkkinä. Obama on jo vaalikampanjastaan saakka ollut sosiaalisen median taitaja, myös lemmikki. Johtamisessaan hän on pyrkinyt olemaan esimerkillinen, tasa-arvoa edistävä ja demokraattinen. Suuri ponnistus oli terveydenhuolto-uudistuksen läpivienti, joka oli ollut vireillä jo Kennedyn ajoista lähtien. Siihen kaatui Hillary Clinton kun aika ei ollut kypsä, eikä sitä Obamankaan voitoksi laskettu, kun työ on vasta alussa.

Nyt olemme jo keskellä Mitt Romneyn vaalikampanjaa. Hän on maaliskuun 12. vuonna 1947 Detroitissa, Michiganissa syntynyt republikaani, liikemies ja poliitikko. Hän on ollut myös Massachusettsin kuvernöörinä neljä vuotta. Varsinaisessa näytön paikassa hän oli vuonna 2002, jolloin oli Salt Lake Cityn talviolympialaiset ja hän toimi niiden toimitusjohtajana. Loppututkintonsa hän on suorittanut Harvardin yliopistossa, samassa paikassa, missä Kennedyt ja Obama. Tausta sen suhteen on kunnossa.

Romneyn vaimo on nimeltään Ann, ihastus jo lukiovuosilta. Menestyvät johtajat Tom Petersin mukaan ovat sellaisia, joilla on elämässä ollut vaikeuksia ja kolhuja. Osansa on saanut myös Romneyn perhe, sillä Ann sairastaa MS-tautia ja häneltä on leikattu rintasyöpä.
Perheessä on viisi poikaa ja liuta lapsenlapsia.
Uskonnoltaan Mitt Romney on mormoni ja hän on toiminut
lähetyssaarnaajana Ranskassa yli kaksi vuotta. Siksi hän taitaa ranskan kielen, jota nyt on pidetty vastustajien taholta elitisminä ja hienosteluna.

Romneyn perhe
Mitt Romney ei suinkaan ole vielä lähellä Valkoista taloa, ensin on päästävä oman puolueen viralliseksi ehdokkaaksi. Alku on ollut kuitenkin voittoisa. Hain monesta lähteestä  tietoja hänen pituudestaan, Yhdysvalloissa ei ole ollut lyhyttä presidenttiä, oliko peräti kolmeensataan vuoteen. Pitkät miehet voittavat aina, siitähän keskusteltiin ihan hiljan Suomessakin, esimerkkinä olivat mm. Yhdysvaltojen presidentit. Eli yksi kriteeri isolle johtajalle on pituus! Ainakin kuvista päätellen Mitt Romney on mitat täyttävä ja urheilumiehiä, johtanut olympilaisia. Vertailun vuoksi täytyy mainita, että Sarkozy on 165 cm ja Medvedev häntäkin lyhyempi.
Kansa valitsee ja on mielenkiintoista seurata johtajan valintaa, mikä nousee tärkeäksi menestystekijäksi tällä kertaa. Nyt kaikki kandidaatit ovat keskittyneet haukkumaan Obamaa, kilvan. Aika masentavaa, olisi mukavampi kuulla heidän omia ajatuksiaan ja ratkaisuehdotuksiaan.
Ps. Ei tarvitse enää ihmetellä, kumpi on pidempi Romney vai Obama. Johtajakurssilainen (ryhmä 29) Teija Sarna lähetti linkin asiasta kuvien kera!

Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.