keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Johtajan arkielämää

Raskas johtajan työ vaatii tietysti veronsa, johtaa sitten Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa tai sosiaali- ja terveysalan työyksikköä. Uskomatonta, miten suomalaisen eläkeiän ylittänyt nainen, ulkoministeri Hillary Clinton jaksaa viettää suuren osan aikaansa Boeing 757:ssä ja heti laskeuduttuaan pystyy johtamaan maan vaativaa ulkopolitiikkaa. Voisi kuvitella, että kotielämä on hohdokasta ja rentoutuminen kaukana tavisten vastaavasta.


Harvinaisessa henkilökohtaista elämäänsä valottavassa People-lehden haastattelussa Hillary Clinton kertoo seuraavaa: "Olen kroonisesti väsynyt. Olen hankkinut personal trainerin, joka tulee kotiini kolme kertaa viikossa kuuden aikaan aamulla." Viikonloppuisin hän joogaa. Päätään hän puhdistaa uimalla tai tekemällä kotitöitä. Hänen ykköspuuhansa on  vaatekaappien ja keittiön laatikoiden siivoaminen. Kun tekee töitään työelämässä, niitä ei niin vaan saa päätökseen. Kun siivoaa, jäljen näkee heti ja työ tulee päätökseen, siitä saa tyydytystä.

Tavarat kaappiin..
"Aamuisin olen ihan ok, mutta kun ilta tulee ja pääsen kotiin, olen joskus niin väsynyt, että otan lehden käteen, nostan jalat pöydälle, avaan television ja yritän ajatella jotain aivan muuta kuin päivän tapahtumia ." Suosikkiohjelma on Greyn anatomia.
Jatkuva väsymys on syy siihen, että käy vaaleissa kuinka hyvänsä, hänen osuutensa päivän politiikassa on tehty. Hän ei suinkaan jää laakereille lepäämään, vaan haasteena on edelleen naisten ja lasten oikeuksien edistäminen. Mutta ennenkaikkea hän haluaa lisää ihan tavallista vapaa-aikaa, aikaa vain olla.
Hyvin inhimillistä elämää ja tavallista johtajan arkea. Ei siis tarvitse tuntea olevansa jotenkin kummallinen, jos työpäivän jälkeen ryhtyy siivoamaan kaappeja tai makoilemaan sohvalla ja katsomaan televisiota. Se on naisjohtajan elämää kaikilla tasoilla.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.