lauantai 17. maaliskuuta 2012

Esittelyssä Kim Engbers ja Katja Jalkanen

Johtajakurssin 29 pisimmästä matkasta käy opiskelemassa Kim Engbers. Hän on samoihin aikoihin tammikuussa opiskelun aloittamisen kanssa siirtynyt Helsingistä Kotkaan, Kymenlaakson keskussairaalaan.

Kymenlaakson keskussairaala
Valmistuttuaan laboratoriohoitajaksi 1996, Kim Engbers aloitti työt HYKSin laboratoriossa Töölön sairaalassa. Työ oli vaativaa vasta-alkajalle kolmivuorotyössä ja yksin yöllä päivystäessä. Toisaalta se myös loi vankan pohjan ammatillisesti ja kyvyn ymmärtää työtä laidasta laitaan. Opiskeluaikana heräsi kiinnostus veriryhmäserologiaan ja kuuden vuoden jälkeen Kim siirtyi HUSlabin Meilahden verikeskukseen.Työnsä puitteissa Kimillä oli tilaisuus syventää osaamistaan veriryhmäserologiassa jonka alan koulutuksiin hän osallistui mm. Sveitsissä. Paitsi kliinistä osaamista, työ tarjosi muitakin osaamisen laajentamisen mahdollisuuksia, joista mainittakoon opiskelija- ja laitevastuuhoitajan tehtävät, uusien työntekijöiden perehdytys, bioanalytiikka-opiskelijoiden ohjaus sekä asiakasyhteistyö Metropolia ammattikorkeakoulun, Diakonia ammattikorkeakoulun sekä SPR:n Veripalvelun kanssa.

Kim Engbers työssään
Kun Kim näki avoinna olevan apulaisosastonhoitajan toimen Kymenlaakson keskussairaalassa, hän tunsi hetkensä koittaneen. Vastuualueeseen kuuluu kliinisen kemian laboratorio, isotooppilaboratorio ja eteläisen Kymenlaakson 8 terveysaseman lab.toiminta. Hallinnollinen apulaisosastonhoitajuus on parityötä yhdessä osastonhoitajan kanssa. Henkilöstöä on noin 80 ja Kimin aluetta on henkilöstöhallinto. Ei siis ihme, että tehtävä on haastava, vastuullinen ja mielekäs. Kim kokee kuitenkin olevansa oikeassa paikassa varsinkin, kun jo haastattelutilanteessa tuli erityisen hyvä käsitys tulevista työtovereista ja esimiehestä. Hienolta kuulostaa myös se, että työnantaja vastaa opiskelukustannuksista.
Sivusta katsoen tässä on oikein win-win -tilanne. Kim on saanut lahjana iloisen ja positiivisen mielen, jota ei rahalla voi ostaa eikä koulussa oppia. Hän on energinen ja säteilee lämpöä ja energiaa kanssaihmisiin.

Tiimi: Soile Norri, Kim ja Katja Jalkanen (oik.)
Kuten Kim, samoin on Katja Jalkanenkin pitkän linjan kliinisen työn osaaja, työvuosia on takana liki 20. Katja puolestaan on psykiatrisen hoitotyön alueelta, jonka alan hän valitsi jo nuorena tyttönä Hämeenlinnassa. Katjan uran yksi merkkipaalu oli  vastaavan sairaanhoitajan työ Janakkalan kunnan 20-paikkaisella vanhainkodin vuodeosastolla, joka kävi läpi mittavan muutosprosessin profiloituessaan lyhythoitoyksiköksi. Muutos vietiin läpi onnistuneesti ja tuloksena oli toimiva yksikkö ja tyytyväinen henkilöstö. Katja osaa muutoksen johtamisesta puhuttaessa koulutuksessakin vetää aina esimerkin hihastaan kuin taikuri jäniksen!
Kaksi vuotta sitten Katja teki rohkean liikkeen ja siirtyi töihin Kanta-Hämeen keskussairaalan akuuttipsykiatriselle osastolle, josta hän sai kesällä 2011 apulaisosastonhoitajan toimen. Osastonhoitajan kanssa hän toimii  työparina, henkilökuntaa on parisenkymmentä. Katja kertoo, että hänen työtään ohjaavat pehmeät arvot Tommy Tabermannin sanoin "tulla lujaksi ja pysyä pehmeänä". Katja on sitä mitä sanoo, aidosti ihmisistä välittävä positiivinen esimies.
Katso tarina Soile Norrista http://tamk-johtaminen.blogspot.com/2012/02/loimaa-mielessain.html
Seija Telaranta

1 kommentti:

  1. Huhuu Katja ja KIm. Tänään 15.1.2015 tämä artikkeli oli toiseksi eniten luettu. Samoin se on ollut tässä joinakin päivinä vuoden vaihteen jälkeen. terkut teille sinne kauas täältä Tampereen konehuoneelta.

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.