torstai 1. maaliskuuta 2012

Kulttuuritaloja johtavat naiset

Nyt löytyy seurattavia johtamisen esikuvia oikein roppakaupalla myös Suomesta. Sosiaali- ja terveysalan johtajat voivat hyvin ottaa oppia ja saada vaikutteita näiden vahvojen naisten urista ja seurata heidän tapaansa johtaa.Helsingin Musiikkitalon johtajaksi valittiin Katja Leppäkoski, nelikymppinen Pori Jazzin festivaalijohtaja. Mielenkiintoista valinnassa oli, että hän ei edes hakenut paikkaa, hänet löysi head hunter.

Katja Leppäkoski
Musiikkitalon toimitusjohtajaksi oli hakenut 80, joten pulaa ei ollut. Minusta valinta antoi positiivisen viestin, ihan aidosti haettiin sopivaa johtajaa. Hänellä ei ole taakkanaan entiset johtajat, sillä Helena Hiilivirta ja Kenneth Katter olivat irtisanoutuneet tehtävistään. Riitaisissa tunnelmissa, mikä tietysti luo paineita uudelle johtajalle.
Paulina Ahokas
Suomen parhaaksi valittu kongressikeskus Tampere-talo houkutteli heti Paulina Ahokasta kun tieto Kalervo Kummolan lähdöstä tuli julkisuuteen. Paulina Ahokas on pitkän linjan musiikki-business johtaja, joten kokemusta ja näkemystä löytyy. Gloria-lehdessä (maaliskuu 2012) hän kuvaa aloitustaan näin: "On fantastista johtaa asiantuntijaorganisaatiota ja nähdä joka päivä upeita tuotantoja". Johtamisessaan hän keskittyy säilyttämään sitä, mikä on vahvaa ja hyvää sekä tekemään ohjelmistosta sellaisen, että kriittisinkin kulttuurin kuluttaja tulisi kahdesti vuodessa Tampereelle, koska ohjelmistossa on tarjolla  "pakko nähdä -tapahtumia".

Johanna Tolonen
Finlandia-talon johtoon on tullut Johanna Tolonen. Hänelle on jo kertynyt johtajakokemusta Villin Pohjolan ja Arktikum-palvelu Oy:n toimitusjohtajana. Hänet valittiin runsaasta hakijajoukosta ja hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.Hänen johtajakautensa motto on, että Finlandia-talo on olemassa asiakkaita varten.
Ihan sama motto se on meilläkin hyvinvointipalveluissa. Tuotamme palvelutuotteita joita asiakas haluaa ostaa. Kulttuuripalveluilla on myös sama tavoite kuin  sosiaali- ja terveyspalveluissa, tuottaa hyvinvointia.

Päivi Rytsä
Päivi Rytsä johtaa Turun Logomoa, VR:n vanhaan konepajaan rakennettua kulttuurikeskusta.Hän on koulutukseltaan myös kauppatieteilijä ja hän on työskennellyt monissa hankkeissa sekä luovissa yrityksissä.

Harvoin sattuu näin merkittäviin tehtäviin samanaikaisesti neljä suurinpiirtein samanikäistä naista. On todella mielenkiintoista nyt seurata, kuinka he onnistuvat ja profiloituvat johtamistaidoissaan ja vievät näitä hienoja taloja menestykseen.Millä tavalla he kunnostautuvat henkilöstöjohtajina, saavat yhteistyökumppaneita ja pystyvät houkuttelemaan asiakkaita. Täytyy olla paljon tuntosarvia tulevaisuuteen jotta tuotteista, ohjelmistoista tulee sellaisia mitä kansa haluaa, sillä kilpailu on kova sekä asiakkaista että valovoimaisista tähdistä. Talous on suurennuslasin alla, voittoa on tultava, jotta pystytään uudistumaan. Johtaminen tarvitsee esikuvia, tässä neljä upeata naisjohtajaa!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.