lauantai 27. elokuuta 2011

Marjo koki kesällä Islannin ja New Yorkin ihmeet

Syyskuu lähenee ja opinnot jatkuivat jo tällä viikolla Outin ja Mervin opastuksella. Vaikka kaikki etenee jo kohti syksyä, päätin hetkeksi pysähtyä katsomaan kesääni Seijan toiveesta.

Takana oleva kesä oli muutosten tuulittama työpaikallani Iltatuuli Tammelassa. Omistajamme Mediset Oy ilmoitti kesän kynnyksellä aikovansa myydä toimintamme eteenpäin ja nyt 1.9. alkaen toiminta siirtyy Attendo MedOnelle. Uusia tuulia siis odotellaan näillä hetkillä tapahtuvan Tammelassa...

Muiden hoitajien lomaillessa kunnolla kesällä, itse olin lomalla vain kaksi viikkoa ja nekin ulkomailla. Lomalla olimme mieheni ja tuttavapariskunnan kanssa ensin Islannin viileässä kesässä pari vuorokautta. Ihailimme "kuumaisemia" kun ajoimme vuokra-autolla luonnon nähtävyyksiä koluten. Gullfossin vesiputous ei ollut mikään pieni puro, eikä geysirit jättäneet ketään kylmäksi 80-100 -asteen vesisuihkullaan. Ison vaikutuksen teki myös pelkästään Islannin maisemat omalla karuudellaan. "Aakeeta laakeeta", vähän puita jos ollenkaan ja vuoria siellä täällä in the middle of nowhere. Myös Blue Lagoonin kylpylässä tuli lilluttua kuumassa lonkeromaisessa mineraalivedessä ja mutanaamioita kasvoille levittäen.

Kirjoittaja Islannin maisemissa
Toisena kohteenamme oli viime kesän tuttu, Yhdysvallat ja New York. Täysi vastakohta Islannin lähes autioille maanteille oli Nykin väenpaljous ja kaupungin syke. Tällä kertaa Nykissä oli vastassa helle aalto ja se jos mikä olikin koettelevaa.... pilvenpiirtäjien keskelle tuulee kovin vähän ja maanalaiset puskivat kuumuuttaan kaduille. Hotellin siivoojakin kielsi tuttaviamme menemästä viimeisenä päivänä ulos, koska "it's hell out there!" Ei tarvinnut kuin seistä kadulla niin hiki virtasi. Turhaan ei Suomessakaan uutisoitu siitä kuumuudesta.


New Yorkissa oloon mahtui jazz-ilta Cotton Clubilla suomalaisen heavybändin, Children of Bodomin konsertti, U2:n konsertti sekä Cirque de Soleilin esitys Zarkana ja paljon, paljon muuta. Ihailtavaa Nykissä on se, miten sujuvasti väenpaljous hoidetaan. Hallittu väkimassa vain kulkee eteenpäin tasaisesti koko ajan... Oli suorastaan ihme kun U2:n konsertissa ollut 95 000 kuulijan joukko vain "käveli" hitaasti keskustasta junaan ja siitä turvatarkastusten ja lipuntarkastuksen läpi isolle New Jerseyn Meadowland Stadiumille. Sama ilmiö oli vastassa Vapauden patsaalle mentäessä laivalla. Kaikki vaan sujuu.

Tämä hallittu kaaos voisi kai olla opittavissa muuallakin.

Hallittu kaaos
Kesän aikana koulukassi lojui huoneen nurkassa ja keräsi pölyt itseensä. Nyt ne pölyt on jo karistettu ja koulu aloitettu henkilöstönäkökulmalla. Sitä näkökulmaa tulenkin nyt tarvitsemaan, kun omistajan vaihdos etenee ja uudet tuulet puhaltavat. Kaikki on valmiina muutosta varten ja niin olen minäkin,
ysin esimies Marjo Lento,
johtajakurssilta 27.

1 kommentti:

  1. Cirque de Soleil, minkä esityksen Marjo näki Nykissä, on se Sinisen meren strategia -kirjassa esimerkkinä ollut organisaatio, joka siirtyi punaiselta mereltä siniselle ja koki valtavan menestyksen. Sirkus rakennettiin uudella tavalla, tähtien ohjelmanumerot vaihdettiin uudenlaiseen elämykseen, kokonaisvaltaiseen tuotantoon, mikä ei perustunut huippujen esityksiin, vaan monenlaisiin uusiin elämyksiin.

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.